Quina Mona!

4 Apr

Mona de Pasqua decorada amb els ous, plomes i pollets

La Comunitat Autònoma de Catalunya és un terreny ample de cultura i tradició. Per començar, hi ha nombrosos festius per marcar la unitat d’aquesta regió. Cadascuna d’aquestes celebracions està relacionada a un plat típic o un dolç.  De fet n’hi ha un cada quasi estació de l’any: coques, panellets, galets, tortells i mones.  N’hi ha uns altres dignes de ser esmentats – plats i receptes que marca la diferència que caracteritza la cuina catalana.

Per a la Pasqua hi ha la mona de pasqua com a les postres catalanes protagonistes.  Es com una tradició catalana de primavera.  Les mones són dolços, una espècia de pastís tou, normalment rodó.  Són elaborades amb sucre o confits i poden portar xocolata amb dissenys o figures d’objectes o personatges. La inclusió de l’ou o la seva clara queda com a representació de la Pasqua o la Resurrecció.  No és estrany que a vegades estiguin de forma dels jugadors o l’equip Barça.  A vegades, estan confeccionades amb símbols de catalanisme.

La tradició representa l’acabament de la Quaresma i l’abstinència que comporta aquest període.  El diumenge de Pasqua,  els pares regalen als seus fills després la missa.  La tradició de la mona de Pasqua no és només limitada a Catalunya.  També se celebra a País València i Múrcia. Feliç Pasqua! Aodh Matthew Visitación Patrimonio

Mona jugador del Barça

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: