Mona de Pasqua decorada amb els ous, plomes i pollets
La Comunitat Autònoma de Catalunya és un terreny ample de cultura i tradició. Per començar, hi ha nombrosos festius per marcar la unitat d’aquesta regió. Cadascuna d’aquestes celebracions està relacionada a un plat típic o un dolç. De fet n’hi ha un cada quasi estació de l’any: coques, panellets, galets, tortells i mones. N’hi ha uns altres dignes de ser esmentats – plats i receptes que marca la diferència que caracteritza la cuina catalana.
Per a la Pasqua hi ha la mona de pasqua com a les postres catalanes protagonistes. Es com una tradició catalana de primavera. Les mones són dolços, una espècia de pastís tou, normalment rodó. Són elaborades amb sucre o confits i poden portar xocolata amb dissenys o figures d’objectes o personatges. La inclusió de l’ou o la seva clara queda com a representació de la Pasqua o la Resurrecció. No és estrany que a vegades estiguin de forma dels jugadors o l’equip Barça. A vegades, estan confeccionades amb símbols de catalanisme.
La tradició representa l’acabament de la Quaresma i l’abstinència que comporta aquest període. El diumenge de Pasqua, els pares regalen als seus fills després la missa. La tradició de la mona de Pasqua no és només limitada a Catalunya. També se celebra a País València i Múrcia. Feliç Pasqua! Aodh Matthew Visitación Patrimonio
Leave a Reply